Това е най-добрият Върховен съд, който деветнадесети век е произвел.“

...
 Това е най-добрият Върховен съд, който деветнадесети век е произвел.“
Коментари Харесай

Стивън Кинг за забраната на абортите: Това е най-добрият Върховен съд, който 19 век е произвел -

 „ Това е най-хубавият Върховен съд, който деветнадесети век е създал. “ Така писателят Стивън Кинг разяснява в Туитър взетото решение на Върховния съд на Съединени американски щати за анулация на правото на аборт. Масовите митинги, които започнаха в цялата страна от момента на взимане на решението от Върховния съд и до през днешния ден не престават – от Вашингтон до Западното крайбрежие, напрежението пораства.

It`s the best Supreme Court the 19th Century has yet produced.
— Stephen King (@StephenKing)

След решението от 24-и юни, десетки звезди показаха обществено своето отрицание. Върховният съд анулира закона (Roe v. Wade ), признат през 1973г., защитаващ свободата на бременните дами и правото им да вършат аборт. Това провокира гнева и разочарованието на доста звезди измежду които някогашната първа дама Мишел Обама,  рапърът Кендрик Ламар, актрисата Вайола Дейвис, Стивън Кинг и Тейлър Суифт, Лили Алън, Оливия Родриго и доста други. 

Рапърът Кендрик Ламар с кръв, течаща по лицето му от короната му с бодли, приключи своето осъществяване на фестивала „ Гластънбъри “ във Англия с думи, подкрепящи правата на дамите, които съгласно него са дадени от Бог: „ Те съдят вас, те съдят Бог “, по този начин обръщайки се към Върховния съд и неговото решение. Лили Алън и Оливия Родриго изпяха в дует на същия фестивал шлагера на Алън " Fuck you ". 

В обществените мрежи напорът на мнения на решениетп на съда не стихва. Актрисата Вайола Дейвис, носителка на премиите „ Оскар “, „ Златен глобус “ и „ Еми “ написа в туитър: „ Разочарована. Сега повече от всеки път би трябвало да използваме нашия глас и мощ! НИЕ хората “.

Не единствено тя изрази своето отрицание към обстановката, брачната половинка на някогашния президент на Съединени американски щати - Мишел Обама написа в инстаграм дълго изказване, в което споделя: „ Сърцето ми е разрушено през днешния ден. Сърцето ми е разрушено за хората в тази страна, които изгубиха фундаменталното си право да вземат осведомени решения за личните си тела... “. Бившата Първа дама на Съединени американски щати изрази болката и разочарованието си в своя пост, давайки сърцераздирателни образци за това по какъв начин ще се отрази признатото от Върховния съд решение на бъдещето на страната. Тя споделя: “ Така че, да, сърцето ми е разрушено за тийнейджърката, изпълнена с плам и обещания, която няма да е способна да приключи учебно заведение или да живее живота, който желае, тъй като щатът управлява решенията за репродуктивната й система; за майката на нежизнеспособна бременност, която е задължена да роди мъртвото си дете... “. Съпругата на Барак Обама, известна със своите речи и с настройките си към равенството, показва мислите си, като приключва с обнадеждаващо послание към хората, че има вяра и че има защо още да се борят.
Вижте тази обява в Instagram.

Певицата и текстописка Тейлър Суифт разгласява в туитър: „ Аз съм безусловно ужасена, че сме тук, че след толкоз доста десетилетия на хора, борещи се за правата на дамите над личните им тела, днешното решение ни лиши от това. “ Суифт е позната на почитателите си като феминистка, герой за пълноправие сред мъжете и дамите, и изказването й в туитър е изцяло предстоящо и посрещнато с позитивни мнения.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР